Hódít a Threads – Máris 10 millió felhasználója van már a Twitter-vetélytársnak

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Az alkalmazás szinte megegyezik a Twitterrel. A karakterkorlát, az újraközlés, a hírfolyam. Mind nagyon ismerős. Fejti ki a BBC újságírója.

Mark Zuckerberg állítása szerint már az első néhány órában milliók regisztráltak. Mindig szkeptikusnak kell lenni, amikor egy tech cégvezető arról beszél, hányan regisztráltak a platformjukra. De valóban úgy tűnik, hogy már sokan ott vannak.

zuckerberg 10 millio threads felhasznalo

Ez részben azért van, mert kapcsolódik az Instagramhoz. Ha már van Instagram fiókod, lehetőséged van “követni mindet” a követőid közül, amikor regisztrálsz.

Ez lehetőséget biztosít egy előre összeállított követői listára, de azt is jelenti, hogy valószínűleg több követőre teszel szert, ahogy az Instagram barátaid regisztrálnak.

Ez okos lépés Zuckerbergtől, és ezért vannak óriási előnyei a nagy technológiai cégeknek a kisebbekkel szemben.

A Meta nem nulláról hoz létre egy alkalmazást. Kihasználja az Instagram több mint egymilliárd követőjét, ami hatalmas lökést ad neki.

Olyan platformoknak, mint a Bluesky és a Mastodon, nem volt ilyen luxusuk. Ők nulláról indultak.

De hogy ez “fair-e” vagy sem, Zuckerberget nem érdekli. Már korábban is lemásolt más alkalmazásokat nagy sikerrel (a Reels például a TikTok klónja), és boldogan teszi ezt újra.

Zuckerberg tudatában van a hírességek erejének, például az Instagramon celebeket is bevont, és sikerült néhányukat a Threads-re is felvinnie, mint például Shakira és Gordon Ramsay.

Mark Zuckerberg örül az alkalmazás körüli felhajtásnak. A közösségi médiában mindent a hálózati hatás szabályoz. Minél többen használják az alkalmazást, annál jobb az alkalmazás.

Amikor közösségi médiáról van szó, a hálózati hatás képes egyfajta “billenőpontot” létrehozni. Amikor annyi barátod vagy olyan emberek, akiket hallani szeretnél, már a platformon vannak, úgy érzed, neked is csatlakoznod kell.

Nagyon, nagyon nehéz hálózati hatást létrehozni egy közösségi média platformon. De amikor működik, akkor tényleg működik.

Nézzük azonban a Threads problémáit is. A legnagyobb, amit a BBC cikkben a riporter említ, hogy a platformnak csak egy hírfolyama van, nem kettő.

A Twitternek van egy ajánló hírfolyama és egy lehetőség, hogy csak azoknak a tweetjeit láthatod, akiket követsz.

A Threads hírfolyama ötvözi a követőidet és azokat a tartalmakat, amikről azt gondolja, hogy érdekelni fognak. Ez zavaró lehet.

  • Úgy tűnik, még nincs asztali funkciója – nem működik jól a számítógépeden.
  • Úgy tűnik, nincsenek trendi információk, tehát nehéz látni, mi terjed virálisan.
  • Nincs üzenetküldő funkció – amely a Twitteren van.

És ami a hitelesítést illeti, a felhasználók még mindig megvásárolhatják a kék pipájukat havi díjért, akárcsak a Twitteren.

Bár sokan regisztráltak, és valamiféle izgalmat is érezni, még mindig sokkal kisebb, mint a Twitter. A bejegyzéseid nem jutnak el olyan messzire, és nem láthatja őket annyi ember (bár persze, az alkalmazás csak néhány órája érhető el).

Ráadásul az alkalmazás egyenlőre még csak az Egyesült Államokban elérhető az EU adatvédelmi szabályzata körüli hercehurca miatt.

További hírek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.