You are currently viewing Apple piaci értéke ismét elérte a 3 trillió dollárt
Képforrás: GSMArena.com

Apple piaci értéke ismét elérte a 3 trillió dollárt

Hirdetések

Az Apple piaci értéke újra elérte a 3 trillió dollárt, miután a cég részvényei tegnap reggel 191,78 dolláron nyitottak, ami több mint 1%-os emelkedést jelent az előző napi záróárhoz képest. Majdnem 18 hónappal ezelőtt, 2022 januárjában az Apple nagyon rövid időre már elérte ezt a mérföldkövet, majd visszaesett az általános piaci trendekkel együtt.

Ez év elején az Apple értéke 2 trillió dollár alá csökkent, de a cég részvényei idén eddig 53%-kal emelkedtek, ami az elmúlt napokban újra csúcsértéket eredményezett. Az, hogy az Apple újra elérje a 3 trillió dolláros piaci tőkeértékű mérföldkövet, magasabb részvényárra volt szüksége, mint 18 hónappal ezelőtt. Az Apple folyamatosan vásárolja vissza saját részvényeit, ezzel csökkentve a cég teljes részvényállományát.

Hirdetések

Az Apple a pandémia alatt nagyon erős bevételi növekedést tapasztalt, mivel termékei és szolgáltatásai különösen nagy keresletnek örvendtek, mivel egyre több ember dolgozott, tanult és kapcsolódott másokhoz otthonról. A cég lendülete lassult az iPhone gyártási problémái és az általános gazdasági aggodalmak miatt 2022-ben, de az optimizmus a cég körül 2023-ban visszatért. A részvények visszaemelkedése és a cég erős jövőképe újra megmutatja az Apple stabilitását és folyamatos növekedését a piacokon.

A tech óriás továbbra is nagy befolyással bír a globális gazdaságra, és ez a legújabb piaci értékelés tovább erősíti helyét a technológiai szektorban. Az Apple nem csak megmutatta, hogy képes ellenállni a piaci hullámoknak, hanem azt is, hogy képes profitálni a globális változásokból.

Hirdetések

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?