You are currently viewing Csak 5 perc az elektromos autó töltés? Az Ample technológiájával ez lehetséges!
Képforrás: Ample

Csak 5 perc az elektromos autó töltés? Az Ample technológiájával ez lehetséges!

Hirdetések

Az egyik legnagyobb kihívás, ami az elektromos járművek vezetésével jár, az az akkumulátor töltéséhez szükséges idő. Az Ample nevű startup új technológiája lehetővé teszi a sofőröknek, hogy ugyanannyi idő alatt töltsék fel járműveiket, mint amennyi egy benzinmotoros autó tankjának megtöltése.

Az Ample modellje

Az Ample modellje azon az ötleten alapszik, hogy a leggyorsabb töltés az, amit soha nem kell megtenned. Az új generációs akkumulátorcserélő állomása öt perc alatt képes kicserélni egy elektromos jármű akkumulátorát. Ez fele annyi idő, mint amennyi az Ample első generációs állomásánál szükséges. Az új állomások nagyobbak is elődeiknél, most már képesek kiszolgálni a szállító teherautókat is. A CNET bemutatót kapott az új állomásról az Ample San Francisco-i irodájában. Nézd meg a fenti videót, hogy láthasd, hogyan működik.

Hirdetések

Az akkumulátorcsere nem új ötlet – 10 évvel ezelőtt, ezen a héten a Tesla bemutatta saját akkumulátorcserélő rendszerét. Azonban ez a technológia végül nem hozta meg a várt sikert, és az elektromos járművek gyártói inkább a nagyobb teljesítményű, gyorsabb töltők fejlesztésére koncentráltak.

Az Ample jelenleg 12 első generációs cserélő állomást működtet a San Francisco-i öböl területén, főként az Uber szállító járműveit szolgálják ki. A cég tervei szerint még az idén elindítják az új generációs állomást az Egyesült Államokban, Japánban és Spanyolországban is. Az új technológia elősegítheti az elektromos autók szélesebb körű elterjedését, csökkentve ezzel a fosszilis tüzelőanyagok használatát és az ebből adódó környezeti hatásokat.

Hirdetések

További hírek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.

Vélemény, hozzászólás?