You are currently viewing A Sony még egy pár évig biztosan a telefonpiacon marad
Képforrás: Sony

A Sony még egy pár évig biztosan a telefonpiacon marad

Hirdetések

Amikor az okostelefonokról esik szó, elsőként valószínűleg az Apple, Samsung, OnePlus, Google vagy Xiaomi nevei jutnak eszedbe. A Sony neve talán nem kap helyet az élbolyban, azonban ne felejtsük el, hogy a cég továbbra is folyamatosan dolgozik saját telefonjain, és ezt a közeljövőben is tervezi folytatni.

A Sony egy többéves megállapodást kötött a Qualcommmal, hogy Snapdragon platformokat használjon telefonjainak meghajtására. Ez a már meglévő megállapodás kiterjesztése. A Qualcomm chipkészleteit használják majd a Sony közelgő prémium eszközeiben, valamint a magas és középkategóriás okostelefonjaiban.

Hirdetések

A múlt hónapban mutatta be a Sony azt a furán hangzó nevű Xperia 1 V-t, amely a Snapdragon 8 Gen2 Mobile Platformon fut. A telefon a fotósok és vloggerek számára készült. Ezek viszonylag szűk felhasználói csoportok, de a Sony képes kihasználni a kameratechnológiáját, hogy segítsen a felhasználóknak minőségi fényképeket és videókat készíteni. Az Xperia 1 V-t például kompatibilis Sony Alpha fényképezőgépekkel, és akár monitorként is használható a kamerához. Ennek ellenére a Sony továbbra is magas árat szab prémium Xperia okostelefonjaiért – emlékeztetőül, az 1 V 1400 dollártól indul.

A cég májusban mutatta be először a középkategóriás Xperia 10 V-t is. A telefon egy Snapdragon 695 chipsettel, és egy 60Hz, 1080p OLED kijelzővel büszkélkedhet. A Sony e hónapban kezdte el az európai értékesítést 399 font, vagy 449 euró (körülbelül 500 dollár) áron.

Hirdetések

Ez a hosszú távú együttműködés a Sony és a Qualcomm között új utakat nyithat a telefoniparban. Bár a Sony talán nem az első márka, amire gondolunk az okostelefonok kapcsán, ez a stratégiai lépés megkérdőjelezheti ezt a feltételezést. A jövő talán új fejezetei a Sony által definiáltak lesznek.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.

Vélemény, hozzászólás?