You are currently viewing Álommeló 14 évesen – Ő a SpaceX új csillaga
Képforrás: Lisa Robinson/ Santa Clara University

Álommeló 14 évesen – Ő a SpaceX új csillaga

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
tradingview 250

Képzeld el, hogy 14 éves vagy, és elnyertél egy állást a SpaceX-nél, mint szoftvermérnök. De még mindig anyukádra van szükséged, hogy elvigyen a munkahelyedre.

Pontosan ezt élheti meg Kairan Quazi, aki jövő hónapban kezdi munkáját Elon Musk vállalatánál, a Starlink osztályon. Kairan lett a Santa Clara Egyetem legfiatalabb diplomása.

“Majd anya fog elvinni a munkahelyemre, míg meg nem tanulok vezetni,” mesélte Quazi a Business Insidernek.

Nagyon izgatott, hogy munkába állhat, miután Pleasantonból, Kaliforniából Redmondba, Washingtonba költözik anyjával júliusban.

Hirdetések

Azt mondja, nem érez nyomást, hogy továbbra is kiemelkedően teljesítsen, mert a családja “soha nem érdeklődött igazán” az érdemjegyei iránt – de úgy tanult, ahogy neki jól esett.

“Igazán élvezem, amit csinálok, nagyon szenvedélyes vagyok ezzel kapcsolatban,” mondta Quazi. “Soha nem éreztem, hogy rákényszerítettek volna. Nagyon izgatott vagyok emiatt, főleg a SpaceX-nél végzendő munkámat illetően.”

A SpaceX vonzotta, mert összefüggött az ő “hasznossági vágyával”, hogy olyan technológián dolgozzon, amely az emberiség nagyobb jóért szolgálhat.

Ez a bangladesi-amerikai fiú már dolgozott az Intel Labsnál mint mesterséges intelligencia kutató, és négy hónapot töltött gépi tanulás gyakornokként a Blackbird.AI kiberintelligencia cégnél.

Úgy gondolja, hogy mindkét cég és a SpaceX között egy dolog közös: nincs eltérés a vezetői értékek és a toborzási politikák között.

“Nagyon remélem, hogy a történetem segít a vezetőknek, ha csak néhányuknak is, újraértékelni a különböző előítéleteket a felvételi folyamataikban, és remélhetőleg megnyitják az ajtót további neurodiverz embereknek, mint én,” mondta Quazi.

A fiatal diplomás azt mondja, hogy sok tech cég állítja be értékeit a weboldalukon, de ezek “nem feltétlenül igazak”.

Quazi LinkedIn fiókját korlátozták, mert a platform használatához minimum 16 évesnek kell lennie, amit a cég üzenetben közölt vele, amit aztán Instagramon tett közzé. Nagyon frusztrálónak és “jelentős karrier akadályozónak” nevezte, mivel a SpaceX munkaköréről is a LinkedInen értesült.

További hírek:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.