You are currently viewing A Google eladta a domain üzletágát a Squarespace-nek
Képforrás: Unsplash

A Google eladta a domain üzletágát a Squarespace-nek

Hirdetések

Az Alphabet Inc. bejelentette, hogy leépíti a Google Domains üzletágát, és eszközeit eladja a Squarespace Inc.-nek.

A Squarespace körülbelül 180 millió dollárért veszi meg az üzleti tevékenységgel kapcsolatos eszközöket, a tranzakció pénzügyi részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra – számolt be róla egy, a témában jártas, névtelenül nyilatkozó személy.

Hirdetések

Az eladásra kerülő eszközök között szerepelnek a “Google Domains-en tárolt 10 millió domain, amelyek számtalan ügyfelet szolgálnak ki” – erősítette meg a hivatalos közlemény, megerősítve a Bloomberg News jelentését.

Hirdetések

“Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy a Google Domains üzletágának ügyfeleit szolgálhatjuk ki” – nyilatkozta Anthony Casalena, a Squarespace alapítója és vezérigazgatója. Hozzátette: “A domainek kritikus részei a web infrastruktúrának és minden vállalkozás online jelenlétének nélkülözhetetlen elemévé váltak.”

A Squarespace közleményben ígérte, hogy a Google Domains ügyfeleinek megújítási árait legalább 12 hónapig tiszteletben tartja az ügylet lezárása után. Ezen felül a Squarespace lesz az egyedüli domain szolgáltató azok számára, akik domaint vásárolnak a Googletól Workspace előfizetésükkel együtt.

“Ügyfeleink zökkenőmentes átállásának támogatása a következő hónapokban, a Google Domains csapat segítségével, a legfontosabb prioritásunk” – nyilatkozta Matt Madrigal, a Google kereskedelmi vásárlásokért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója. Hozzátette: “A Squarespace integrált tapasztalatot tud nyújtani a domainek vásárlásában és kezelésében, valamint más eszközöket is kínálhat, amelyekre ezeknek az ügyfeleknek szükségük lehet online jelenlétük kialakításához.”

Az üzlet várhatóan a harmadik negyedévben zárul le.

A Google és a Squarespace képviselői nem erősítették meg a tranzakció árát.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?