You are currently viewing A Google AI technológiát alkalmaz az egészségügyi ágazatban
Képforrás: Unsplash

A Google AI technológiát alkalmaz az egészségügyi ágazatban

Hirdetések
tradingview 250

A Google Cloud üzletágának működése egyre inkább kiterjed az egészségügyben használt új mesterséges intelligencia technológiákra. Így a Mayo Clinic egészségügyi szakemberei képesek lesznek gyorsan hozzáférni a betegek információkhoz, az utóbbi időben népszerűvé vált chatbotokhoz hasonló eszközök segítségével.

Egy szerdai jelentésben a Google Cloud elmondta, hogy a Mayo Clinic teszteli az Enterprise Search on Generative AI App Builder névre hallgató új szolgáltatást, amelyet kedden mutattak be. Ez az eszköz gyakorlatilag lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy saját chatbotjaikat hozzák létre a Google technológiájának segítségével, amely képes nagy mennyiségű, egymástól eltérő belső adat átkutatására.

Az egészségügyben ez azt jelenti, hogy a dolgozók képesek lesznek gyorsabban és egyszerűbb módon értelmezni olyan adatokat, mint a beteg orvosi leletei, röntgen rekordjai, genomi adatai vagy laboreredményei, még akkor is, ha az információk eltérő formátumokban és helyeken tárolódnak. A Mayo Clinic, amely az Egyesült Államok egyik legjobb kórházi rendszere számos helyszínnel rendelkezik. A Google számára pedig az új technológia korai felhasználója, amely próbálja előmozdítani a generatív AI alkalmazását az orvosi rendszerben.

Hirdetések

A Mayo Clinic és az AI: Új eszközök a klinikai gyakorlatban

A Mayo Clinic a következő hónapokban különböző felhasználási eseteket fog tesztelni a keresőeszközzel, és Vish Anantraman, a Mayo Clinic technológiai igazgatója elmondta, hogy a rendszer már most “nagyon kielégítő” volt az orvosok adminisztratív feladatainak támogatásában, amelyek gyakran hozzájárulnak a kiégéshez.

Például, ha egy orvosnak információra van szüksége a 45 és 55 év közötti női betegek csoportjáról, beleértve a mammográfiáikat és orvosi kartonjaikat, akkor ezt a lekérdezést a keresőeszközbe írhatja, ahelyett, hogy külön keresne minden egyes elemet. Hasonlóan, ha egy orvosnak tudnia kell, mely klinikai vizsgálatokba illik be egy beteg, azt is keresheti.

További hírek:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.