You are currently viewing A Sony fejese a felhő alapú játékélmény technikai kihívásaira figyelmeztet
Képforrás: Unsplash

A Sony fejese a felhő alapú játékélmény technikai kihívásaira figyelmeztet

Hirdetések

A Sony vezérigazgatója szerint a felhő alapú játék még mindig technikailag “nagyon trükkös” terület, ami aláássa az iparág gyors technológiai átalakulását, amelyre versenytársuk, a Microsoft jelentős összegeket költött.

Kenichiro Yoshida a Financial Times-nak adott interjúban elmondta, hogy a PlayStation gyártója továbbra is tanulmányozni fogja a “különböző lehetőségeket” a jövőben, az interneten keresztül történő játék-streamelés terén. Hozzátette, hogy a GT Sophy, a cég mesterséges intelligenciája, lehetőséget ad a felhő alapú játékélmény fokozására.

Hirdetések

“Szerintem a felhő önmagában csodálatos üzleti modell, de ha a játékokról van szó, a technikai nehézségek nagyok” – mondta Yoshida, a játékosok által követelt gyors válaszidőket, azaz a késleltetést nevezve a legnagyobb problémának. “Szóval lesznek kihívások a felhő alapú játék terén, de mi szembe akarunk nézni ezekkel a kihívásokkal.”

Annak ellenére, hogy számos kísérlet történt a játék iparágának felhő köré történő átépítésére, sok felhasználó még mindig nem váltott konzolról vagy nagy teljesítményű játék-PC-ről az interneten keresztül történő teljes mértékű játék-streamelésre, tartva az internetkapcsolat és a szerverek sebességének csökkenésétől.

A kiadók sem támogatták teljes mértékben ezt a folyamatot. Januárban a Google bezárta a Stadia streamelő szolgáltatását, miután a játékgyártók többsége visszatartotta a legjobb játékait a platformról.

Hirdetések

A felhő alapú játék ígérete több mint egy évtizedes fejlesztés után még mindig teljesítetlen. A Sony volt az első a nagy cégek között, amely belépett a piacra, miután 2012-ben 380 millió dollárért megvásárolta a felhő alapú játékot gyártó Gaikai-t, majd később riválisának, az OnLive-nak a technológiáit.

Vásárolj Sony Playstation 5 játékkozolt az Amazonon.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?