You are currently viewing Olaszország 150 millió euróval támogatná a helyi MI fejlesztő cégeket
Képforrás: Unsplash

Olaszország 150 millió euróval támogatná a helyi MI fejlesztő cégeket

Hirdetések

Olaszország a legújabb állam, amely gyorsan szeretné megerősíteni a hazai mesterséges intelligencia (AI) ökoszisztéma fejlesztését. A “Mesterséges Intelligencia Stratégiai Program” keretében a kormány “hamarosan” elindít egy 150 millió eurós alapot, hogy támogassa a szektorban működő startupokat, melyet a Cassa Depositi e Prestiti (CDP) fejlesztési bank támogat.

A Corriere Communazione értesülése szerint Alessio Butti, Olaszország kormányának technológiai innovációért felelős államtitkára a minap jelentette be az állami támogatású alap létrehozását. Bár nem adott konkrét részleteket a rendelkezésre álló összegről, kormányzati források a Reutersnek azt mondták, hogy a Rómában tárgyalt összeg körülbelül 150 millió euró.

Hirdetések

“Célunk, hogy növeljük az olasz ipar függetlenségét és fejlesszük nemzeti képességünket a szektorbeli készségek és kutatások terén,” mondta Butti. “Ezért dolgozunk együtt a CDP-vel egy befektetési alap létrehozásán, amely a leginnovatívabb startupokat támogatja, hogy az AI tanulmányozása, kutatása és programozása Olaszországban előrébb lépjen.”

Szabályozás és támogatás navigálása

Valóban elmondhatjuk, hogy az MI boom már komolyan itt van. A napokban az Nvidia lett az első chipgyártó amely elérte az 1 billió dolláros tőkeértéket. A részvények értékének növekedése a cég eladásainak prognózisát követte, amelyek a második negyedévben elérhetik a 11 milliárd dollárt. Ez részben a cég chipeinek köszönhető, amelyek az OpenAI ChatGPT-jét hajtják (amely, ironikus módon, kezdetben némi félelmet okozott Olaszországban).

Hirdetések

További híreink:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.

Vélemény, hozzászólás?