You are currently viewing Nem is gondolnád mekkora üzlet az Apple App Store
Képforrás: Unsplash

Nem is gondolnád mekkora üzlet az Apple App Store

Hirdetések

Az Analysis Group friss tanulmánya szerint az Apple App Store egész ökoszisztémája 2022-ben önmagában 1,1 billió dollárt generált fejlesztői eladásokban. Cupertino szerint ezek a számok rámutatnak arra a “hatalmas lehetőségre”, amit alkalmazásboltjuk jelent a fejlesztők számára világszerte, mivel a számlázások és eladások több mint 90%-a közvetlenül a fejlesztőkhöz kerül – Apple felé semmilyen jutalékot nem fizetve.

Az Apple továbbra is hatalmas lehetőséget kínál a fejlesztők számára

Az Apple jövő héten megrendezésre kerülő Worldwide Developer Conference-je (WWDC) előtt az Analysis Group által kiadott számok szerint az Apple ökoszisztémája által generált 1,1 billió dollárból 910 milliárd dollár a fizikai termékek és szolgáltatások eladásaiból származik, 109 milliárd dollár az appon belüli hirdetésekből, és 104 milliárd dollár a digitális termékek és szolgáltatások eladásából származik.

Hirdetések

2022-ben, mint az Apple megjegyzi, az eladások éves szinten 29%-al növekedtek. Ez a növekedési ütem egy “virágzó piac” pozitív indikátora, amely tele van dinamizmussal, innovációval és versennyel – állítja a cég. Az Egyesült Államokban a fejlesztők számlázásai és eladásai több mint 80%-al nőttek 2019-hez képest, míg Európában az eladások átlagosan 116%-al nőttek.

Hirdetések
apple app store alkalmazas
Képforrás: Unsplash

A fejlesztők sikere az Apple App Store-ban

2022-ben a tanulmány szerint az vállalati alkalmazások voltak a leggyorsabban növekvő digitális termékek és szolgáltatások kategóriái, míg a digitális termékek közül a legnagyobb növekedést az egyre népszerűbb szórakoztató alkalmazások tapasztalták. Az Analysis Group szerint ez a népszerűség a legújabb figyelemre méltó trendek eredménye, amelyek az elmúlt években jelentek meg, mint például a “creator economy” – bármi is legyen ez valójában.

Az App Store tizenötödik évfordulóján az Apple azt állítja, hogy az iOS fejlesztők 2008 és 2022 között több mint 320 milliárd dollárt kerestek. Az iOS felhasználók ugyanebben az időszakban több mint 370 milliárd alkalommal töltöttek le alkalmazásokat, és maga az alkalmazásbolt mostanra majdnem 1,8 millió alkalmazással rendelkezik. 123-szor több alkalmazással, mint 2008-ban.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook azt mondta, hogy egy “hihetetlen” fejlesztői közösség a világ minden tájáról hozzájárult ahhoz a “pezsgő, innovatív piachoz”, amit az App Store ma jelent. Ez egy olyan ökoszisztéma, ahol a “lehetőség virágzik”. Az Apple pedig továbbra is elkötelezett a fejlesztők és az App Store jövőjének sikere iránt.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?