You are currently viewing Elon Musk újra Kínában

Elon Musk újra Kínában

Hirdetések

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója Kínában tartózkodik, miután több mint három év után először látogatott el a világ második legnagyobb gazdaságához. Musk kedden érkezett Pekingbe, és arra is számítanak, hogy meglátogatja a Tesla hatalmas gyártóüzemét Sanghajban.

A milliárdos pár órával Kínába érkezése után találkozott Kína külügyminiszterével, Qin Ganggal. Musk még nem nyilatkozott nyilvánosan az utazásról, amely az USA és Kína közötti feszültség közepén történik.

Hirdetések

Szerdán egy pekingi szállodából távozva sem kívánta kommentálni céljait úti terveit a riportereknek. Szerda későbbi részében Musk találkozott Kína ipari miniszterével, Jin Zhuanglonggal, és megbeszélték az elektromos járművek fejlesztését.

Hirdetések

Kedden a kínai külügyminisztérium közleményben közölte, hogy Musk hajlandó bővíteni a Tesla-t a világ legnépesebb országában, ami a cég legnagyobb piaca az Egyesült Államok után.

A minisztérium hozzátette, hogy a találkozón Musk az USA és Kína gazdaságát “sziámi ikerpárnak” nevezte.

Musk meglepően csendben van a Twitteren

Elon Musk, aki a Twittert is birtokolja, és több mint 141 millió követője van, meglepően csendes volt a közösségi médiaplatformon az utóbbi időben. Általában naponta többször is tweetel, de szerda déli idő szerint nem posztolt semmit. Kedd délután érkezett meg az országba, így valószínűleg a tárgyalások miatt nincs ideje erre.

A közösségi média platform Kínában ráadásul tiltott, de VPN-en keresztül elérhető.

Musk az utóbbi időben Kínába látogató magas rangú amerikai vezetők közé tartozik. Ezen a héten a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon is Kínában tartózkodik, míg az Apple vezetője, Tim Cook márciusban látogatott el az országba.

Azonban, ahogy növekszik a feszültség Washington és Peking között, a Tesla nehéz helyzetbe kerül, mondta Dan Ives, a Wedbush Securities befektetési cég munkatársa.

“Ives szerint a Wall Street nagy figyelmet fordít arra, hogy a Pekingben tartózkodó vezetők “jól viselkedjenek a játszótéren”, biztosítva, hogy a Tesla terjeszkedése Kínában az elkövetkező években ne szenvedjen zavarokat.”

További hírek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.

Vélemény, hozzászólás?