You are currently viewing Az Apple kínai beszállítója munkaerőt toboroz még az iPhone 15 megjelenése előtt

Az Apple kínai beszállítója munkaerőt toboroz még az iPhone 15 megjelenése előtt

Hirdetések

Az Apple beszállítója, a Foxconn fokozza erőfeszítéseit, hogy több munkaerőt toborozzon a világ legnagyobb iPhone gyárába még az új modell piacra dobása előtt.

A Foxconn azt állítja, hogy új munkavállalói a cég Zhengzhou-i üzemében akár 3000 jüan (424 dollár; 343 font) bónuszt is kaphatnak, ha legalább 90 napig a munkahelyen maradnak.

Hirdetések

A meglévő munkavállalók, akik sikeresen ajánlanak ismerőst vagy családtagot, állítólag szintén jogosultak lesznek a bónuszra. Az iPhone 15 várhatóan szeptemberben kerül piacra.

Hirdetések

Azok a Foxconn munkavállalók, akik új munkatársat ajánlanak 500 jüant kapnak, ha a személy egy hónapig a cégnél marad, áll egy a BBC által a népszerű kínai üzenetküldő alkalmazáson, a WeChat-en látható bejegyzésben.

Ez az utolsó lépés a Taiwani székhelyű gyártó részéről, hogy javítsa munkavállalóinak juttatásait a hatalmas üzemben – amelyet iPhone Citynek ismernek.

Korábbi konfliktusok a Zhengzhou-i gyárban

Tavaly százak tüntettek a Zhengzhou-i üzemben a Covid korlátozások és a lejárt fizetések állításai miatt.

Videók, amelyeket októberben online osztottak meg, embereket mutattak, ahogy egy kerítésen ugranak át a Foxconn gyár körül, miután egy koronavírus kitörés miatt lezárták.

Novemberben az Apple figyelmeztetett, hogy az iPhone 14 szállítása késik, miután a kínai tisztségviselők lezárták Zhengzhou egyik kerületét, ahol az iPhone City található.

A gyártó ezután új munkavállalókat toborzott magasabb bónuszok ígéretével.

Egy munkavállaló azonban azt mondta a BBC-nek, hogy a szerződéseket úgy módosították, hogy “nem kaphatják meg az ígért támogatást“, hozzátéve, hogy étel nélkül kerültek karanténba.

A Foxconn válaszában azt állította, hogy “technikai hiba történt az onboarding folyamat során”, hozzátéve, hogy az új munkavállalók fizetése “ugyanaz, mint ami a hivatalos toborzási plakátokban megállapodott”.

A Zhengzhou-i üzem több mint 200 000 embert foglalkoztat, akik az iPhone 14 Pro és Pro Max eszközöket gyártják.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?