You are currently viewing Kína űrhajóst küldene a Holdra 2030-ig
Képforrás: Unsplash

Kína űrhajóst küldene a Holdra 2030-ig

Hirdetések

Kína azt tervezi, hogy 2030-ra űrhajósokat küld a Holdra, ezt megerősítette a Kínai Személyzettel Repülő Űrügynökség (China Manned Space Agency, CMSA) hétfőn. Peking azon dolgozik, hogy fontos szereplővé váljon a világűrben.

Ez a bejelentés éppen akkor érkezett, amikor a CMSA kedden rakétát indít három űrhajóssal a saját űrállomására, hogy leváltsák három társukat, akik tavaly november óta tartózkodnak ott.

Hirdetések

Kína egy új űrhajó, valamint egy újgenerációs Long March-10 nevű rakéta fejlesztését kezdte meg. Ezt a CMSA egy, a Jiuquan Műholdindító Központban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, amely Kína északnyugati tartományában, Gansuban található.

Hirdetések

Peking nagyra törő céljai mellett nyíltan kiáll, és ezzel szeretné demonstrálni az űrkutatás és az űrtechnológia fejlesztésében betöltött ambiciózus szerepét. Ezzel a lépéssel Kína nem csak a saját űrprogramját erősíti, hanem a globális űrkutatásban betöltött pozícióját is.

A Long March-10 egy újgenerációs rakéta, amelyet az űrhajósok Holdra szállásához terveznek használni. Ezen kívül a három új űrhajós, akik az űrállomáson tartózkodó kollégáikat váltják fel újabb bizonyítékként szolgálnak Kína elkötelezettségének az űrkutatás iránt.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?