You are currently viewing Az Apple bővíti mesterséges intelligencia csapatát
Képforrás: GSMArena.com

Az Apple bővíti mesterséges intelligencia csapatát

Hirdetések

A gazdasági bizonytalanság és a nagy tech cégek tömeges elbocsátásai ellenére, csak az AI-vel dolgozó embereknek van hely. Hiszen az AI mostanában mindenki kedvence, és a nagyvállalatok nem akarnak lemaradni. Ezért az Apple is követi más tech cégek példáját, és összesen 176 új munkahelyet hozott létre a gépi tanulással és mesterséges intelligenciával kapcsolatos területeken.

A Pocket-lint beszámolója szerint ezek közül 68 pozíció a Siri osztályában, 52 az iOS-hez, és 46 a macOS-hez kapcsolódik majd. Más munkák több termékkel való együttműködést igényelnek.

Hirdetések

Az Apple nem is titkolja ezt. A legutóbbi negyedéves eredmény bemutató során az Apple szóvivője elmondta, hogy a cég szándékosan és megfontoltan közelíti meg az AI-t. Valójában belső források szerint az Apple korlátozta az AI chatbotok használatát annak érdekében, hogy elkerülje az érzékeny információk nyilvánosságra kerülését.

Hirdetések

Az Apple már meghirdetett egy speciális eseményt június 5-ére, amely az AR/VR-ra összpontosít, de lehet, hogy hallhatunk valamit az AI-ról is.

További hírek:

Forrás: Pocket-lint

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?