You are currently viewing Rég várt funkciót kaptak az iPhone tulajdonosok akiknek nincs MacBookjuk
Képforrás: Microsoft

Rég várt funkciót kaptak az iPhone tulajdonosok akiknek nincs MacBookjuk

Hirdetések

A Microsoft bejelentette, hogy a Phone Link alkalmazásuk iPhone támogatása immár minden Windows 11 felhasználó számára elérhető. Februárban hirdették meg ezt a funkciót, amely lehetővé teszi a hívások, a névjegyek és az üzenetek – beleértve a korlátozott iMessage támogatást is – szinkronizálását iPhone és PC között.

A Phone Link – különböző neveken – már 2015 óta jelen van az Androiddal szinkronizált asztali funkciókban, de ez az első alkalom, hogy iPhone-t támogat. A Microsoft fázisokban indította el a bevezetést, kezdve néhány kiválasztott Windows Insider előzetes tesztelővel a február végén. Aztán a cég elkezdte általánosan kiadni a programot az előző hónapban, ígéretet téve arra, hogy május közepéig minden Windows 11 felhasználót támogatni fog. Így hát, pont a megfelelő időben, tegnap bejelentették, hogy mostantól mindenki, akinek Windows PC-je és iPhone-ja van, használhatja az új funkciót.

Hirdetések

A Phone Link iPhone-ra néhány korlátozással rendelkezik

Az iPhone-ra kiadott Phone Linknek vannak olyan korlátozásai, amelyek az Android telefonoknál nem jelentkeznek. Elsőként, bár támogatja az iMessage szinkronizálást, nem működik csoportos chatben, valamint képek és videók küldésénél. Ezenkívül a hangüzenetek és az iMessage alkalmazások sem működnek. Mindazonáltal, ez lehet egy hasznos beépített szolgáltatás, amely megkímélhet téged attól, hogy a számítógéped és a telefonod között kelljen váltogatnod.

Ahhoz, hogy elkezdhesd a használatát, keress rá a “Phone Link”-re a Windows tálcán. Az alkalmazás megnyitása után még néhány dolgot be kell állítanod mindkét eszközön. Elsőként válaszd ki az iPhone-t mint eszköztípust, és használd a telefonod kameráját a Phone Link alkalmazásban található QR kód beolvasására. Talán kicsit hasonlóan működhet, mint a WhatsApp számítógépes alkalmazása, amihez ugyancsak a QR kód beolvasásával lehet belépni.

Hirdetések

Az eszközök Bluetooth-on keresztül párosodnak, és több engedélyt is jóvá kell hagynod mind az iPhone-on, mind a PC-n. A program támogat bármely iPhone készüléket, amely iOS 14.0 vagy újabb rendszert futtat.

Az iPhone támogatás hozzáadása a Phone Link alkalmazáshoz jelentős lépés a Microsoft részéről, hogy elősegítse az eszközök közötti zökkenőmentes együttműködést. Bár vannak korlátozások, mégis lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók jobban integrálják iPhone készülékeiket a Windows 11 környezetébe.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?