You are currently viewing Naná! Az Amazon is beszáll a ChatGPT buliba
Képforrás: Unsplash

Naná! Az Amazon is beszáll a ChatGPT buliba

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
tradingview 250

Az Amazon tervei szerint a ChatGPT stílusú termékkereső rendszert vezetne be a webáruházukban, ezzel rivalizálva a Microsoft és a Google erőfeszítéseivel, amelyek generatív mesterséges intelligenciát próbálnak beépíteni a keresőmotorjaikba.

Az e-kereskedelem gigászának ambíciói a Bloomberg Hírügynökség által átnézett, nemrégiben közzétett állásajánlatokban jelennek meg. Egyik ajánlat, mely egy tapasztalt szoftverfejlesztő mérnököt keres, arról szól, hogy a cég “interaktív beszélgetés-alapú élménnyel újragondolja az Amazon keresését“. Az új rendszer segíteni fogja a felhasználókat a kérdéseik megválaszolásában, termékek összehasonlításában, és személyre szabott javaslatokat is kínál majd.

“Az Amazon minden területén a legjobbakat és a legtehetségesebbeket keressük, hogy segítsenek megvalósítani és azonnal eljuttatni ezt a víziót ügyfeleinkhez” – áll az állásajánlatban, amelyet a cég múlt hónapban tett közzé a munkaadói oldalán. “Ez az átalakulás egyszer jön el egy generációban a keresés terén.”

Egy másik közzétett munkalehetőség része lenne “egy új, AI-first kezdeményezésnek, amely új szintre emeli a termékkeresés módját a nagyon nagy méretű, következő generációs mélytanulási technikák alkalmazásával.”

Hirdetések

Az Amazon szóvivője, Keri Bertolino nem kívánta kommentálni az állásajánlatokat. “Jelentősen befektetünk a generatív AI-be a cég összes üzletágában” – írta egy emailben.

Az alkalmazás tetején és a kezdőlapon található keresősáv az utóbbi években a vásárlók millióinak alapértelmezettje lett, ha meghatározott terméket keresnek. Az amerikai vásárlók több mint felének első választása az Amazon.com, amikor terméket keresnek – ez magasabb arány, mint a Google esetében. Ezt egy korábban, az év elején a Jungle Scout által végzett felmérés eredménye is alátámasztja. A Jungle Scout olyan szoftvereket gyárt, amelyeket az Amazonon értékesítők használnak.

A generatív AI terjedése és a jövő

A generatív mesterséges intelligencia (AI) terjedése a technológiai iparban nem új keletű hír. A Microsoft és a Google már régóta igyekeznek integrálni ezeket a technológiákat saját keresőmotorjaikba. Az Amazonnak a ChatGPT stílusú termékkereső rendszerének bevezetése is ezt a trendet követi, melynek célja, hogy a vásárlók számára egyszerűbb és személyre szabottabb élményt nyújtson.

Az új rendszer lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy interaktív beszélgetés keretében találják meg a kívánt termékeket, összehasonlíthassák azokat, és személyre szabott javaslatokat kapjanak. A cél az, hogy a vásárlók számára a termékkeresés egy intuitív és személyes élmény legyen. Teljesen olyat mintha csak egy személyes tanácsadóval konzultálnának.

A technológia fejlődése és az AI terjedése által hajtott változások mindinkább befolyásolják a vásárlói szokásokat és a vásárlási élményt. Az Amazon tervei szerint ez a változás nem csak az online vásárlásban, hanem a keresés területén is egy generációs átalakulást fog eredményezni. A cég számára fontos, hogy az innováció és az új technológiák bevezetése révén továbbra is vezető szerepet töltsön be az e-kereskedelem területén.

További hírek:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.