You are currently viewing Új szintre lép az Apple: Titokban már az M3 Pro chipszetet teszteli
Képforrás: Unsplash

Új szintre lép az Apple: Titokban már az M3 Pro chipszetet teszteli

Hirdetések

A Bloomberg írója, Mark Gurman szerint az Apple egy M3 chipszetet tesztel, ami 12 magos processzorral és 18 magos GPU-val van felszerelve. A legújabb Power On hírlevelében Gurman arról számol be, hogy egy titkos forrás App Store fejlesztői naplókat küldött neki. Ezek azt mutatják, hogy a chipszet egy még titkos MacBook Pro-n fut macOS 14 alatt. Gurman azt feltételezi, hogy az M3 változat, amit az Apple tesztel, az alap M3 Pro, amit a cég a jövő évben tervez kiadni.

Apple M3

Az M3 sorozat várhatóan ki fogja használni a TSMC közelgő 3nm-es csomóponti technológiáját. Az 5nm-ről 3nm-re történő váltás látszólag indokolja a magok sűrűségének növekedését. Az M1 Pro és az M2 Pro nyolc- és tízmagos processzorokat, valamint 14 és 16 magos GPU-kat kínál. Másképpen fogalmazva, az M3 Pro állítólag 50 százalékkal több CPU magot kínál, mint az első generációs elődje.

Hirdetések

Gurman szerint az Apple egyenlő arányban osztotta meg a nagy teljesítményű és az energiatakarékos magokat az új szilíciumon. Azt mondja, hogy a chipszetet 36GB RAM-mal konfigurálták. Kontextusba helyezve, az M2 Pro 16GB memóriával indul, és akár 32GB RAM-ra is frissítheted.

Hirdetések

Persze, mielőtt az Apple bejelentené az M3 Pro-t, a cégnek először ki kell adnia az alap M3 chipszetet.

Azt hiszem, az első Mac-ek M3 chipekkel a jövő év végén vagy a következő év elején fognak megérkezni” – jegyzi meg Gurman.

Eközben várható, hogy az Apple bejelenti legújabb Mac-jét, a hosszú ideje pletykált 15 hüvelykes MacBook Air-t a WWDC 2023-on jövő hónapban.

Te várod már a bejelentést?

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?