You are currently viewing Olimpiai sport lett a Fortnite
Fotó: International Olympic Committee

Olimpiai sport lett a Fortnite

Hirdetések
tradingview 250

Valaha is szeretted volna, ha a Fortnite tudásod olimpiai dicsőséghez vezet? Most már megteheted. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) hozzáadta a Fortnite-ot az Olimpiai Esport Döntők sorához. A Fortnite Bajnokok Sorozatából egy tucat játékos vesz részt egy Nemzetközi Sportlövészeti Szövetség által támogatott éleslövészeti versenyen egy különleges Fortnite Creative szigeten. Nem lesznek utolsó emberig tartó küzdelmek vagy építési bemutatók, de így láthatod a világ legjobb virtuális sportlövészeit akcióban.

Ezzel párhuzamosan az IOC megnyitotta a jegyértékesítést az Olimpiai Esport Hét keretében, amely az 2023-as versenysorozat első személyes döntőire összpontosít. Ha június 22. és 25. között Szingapúrba tudsz menni, egy napra 10 SGD-t (körülbelül 7,50 dollár) vagy 20 SGD-t (15 dollár) kell fizetned a június 23-án kezdődő háromnapos eseményért. A Fortnite sportlövészeti mérkőzések június 24-én kerülnek megrendezésre. Az eseményeket az Olympics.com és az Olimpiai Játékok közösségi médiacsatornáin keresztül közvetítik.

Olimpiai Esport lett a Fortnite

Az Olimpiai Esport Sorozat már tartalmazott kilenc játékot, amelyek nagyjából összhangban vannak a valódi sportokkal, amelyeket nemzetközi szövetségek szerveznek. A keverékbe beletartozik a Just Dance, a Gran Turismo versenyzés, a Zwift kerékpározás és még a webes sakk is. Ez az Olimpiai Virtuális Sorozat 2021-es folytatása, amely öt digitális sportot fedett le. Az IOC ezt a videójáték közösséggel való kapcsolatteremtés és az e-sport támogatása érdekében szélesebb körű erőfeszítés részeként látja.

A Fortnite sziget hozzáadása összhangban van a Bizottság e-sport céljaival: ez egy “békés verseny” fizikai megfelelőjével. Még nem láthatsz digitális olimpiát, amelyben szerepelne a Counter-Strike 2 vagy a League of Legends. Ennek ellenére a Fortnite kétségtelenül a legnépszerűbb játék, amely elérte az Esport Sorozatot. Elméletileg ez vonzhat olyan nézőket, akik egyébként a hagyományos e-sport tornák mellett döntenének.

Hirdetések

A Fortnite beillesztése az Olimpiai Esport Sorozatba jelzi, hogy az esportok egyre nagyobb szerepet kapnak a nemzetközi sporteseményeken. Az esportok népszerűsége növekedésének köszönhetően, valamint a fiatalabb generációk elkötelezettsége miatt, az ilyen lépések nagymértékben hozzájárulnak a hagyományos és a digitális sportok közötti hidak építéséhez.

Az Olimpiai Esport Sorozat és a Fortnite szerepvállalása csak a kezdet lehet egy új korszaknak a sportesemények világában, ahol a videójátékok és a hagyományos sportok egyre inkább együttműködnek és egymás mellett léteznek. Az esportok és a valódi sportok közötti határok egyre inkább elmosódnak, ami új lehetőségeket és érdekes kihívásokat teremt mind a versenyzők, mind a nézők számára.

Az Olimpiai Esport Hét és a Fortnite hozzáadása a versenysorozathoz rámutat arra, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismeri és értékeli az e-sportokban rejlő potenciált, és törekszik arra, hogy integrálja azokat a hagyományos sporteseményekbe. A jövőben várhatóan még több hasonló kezdeményezésre számíthatunk, ahogy az esportok tovább növekednek és még szorosabb kapcsolatot alakítanak ki a hagyományos sportokkal.

További hírek:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.