You are currently viewing Olyan funkció jöhet a Gmail-be, aminek mindannyian örülni fogunk

Olyan funkció jöhet a Gmail-be, aminek mindannyian örülni fogunk

Hirdetések

A Gmail 2021-ben hitelesített márkajelzések támogatását vezette be, most pedig továbbmegy, és kék pipát tesz a levelek feladóihoz, így jelezve a hiteles küldőket – írja a 9to5Google.

Az eddigi rendszer a Brand Indicators for Message Identification (BIMI) szabványon alapul, ahol a márkajelzések megjelennek az „avatar helyén”, a küldő neve és címe mellett. Például a Bank of America hivatalos zászlójelvényét mutathatja a generikus „B” helyett egy egyszerű háttérrel szemben.

Hirdetések

Erős DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) hitelesítésen alapul és logó ellenőrzésen „VMC-vel, amelyet Certifikációs Hatóság, például az Entrust vagy a DigiCert bocsát ki”.

Hirdetések

A Google most sokkal érthetőbbé teszi a funkciót, amikor „pipa ikont ad a BIMI-t elfogadó küldőknek”, hogy segítsen a felhasználóknak „azonosítani a hiteles küldők üzeneteit a csalóktól”. A vállalat megosztotta, hogy hogyan fog kinézni ez a desktop weben. Ennek a bevezetésnek az időzítése kissé vicces, tekintve a többi tech céget.

Az ikon egy kék pecsét, amelynek közepén fehér pipa található, amelyre a weben rá lehet mutatni. Például a Google az alábbiakat fogja mondani: „Az e-mail küldője ellenőrizte, hogy birtokában van-e a google.com-nak és a profilképben található logónak. Több információ”.

Gmail-blue-checkmark

Képforrás: 9to5Google

Az erős e-mail-hitelesítés segít a felhasználóknak és az e-mail-biztonsági rendszereknek azonosítani és megállítani a spamet, valamint lehetővé teszi a küldők számára, hogy kihasználják márkabizalmukat. Ez növeli az e-mail forrásokba vetett bizalmat, és a olvasók számára jobb e-mail-élményt nyújt, létrehozva egy jobb e-mail-ökoszisztémát mindenki számára.

Ez a frissítés ma kezdődik és elérhető lesz a következő napok/hetek során:

  • Az összes Google Workspace ügyfél számára elérhető, valamint a régi G Suite Basic és Business felhasználók számára is.
  • A személyes Google-fiókkal rendelkező felhasználók számára is elérhető lesz.

Ez a lépés további biztonságot nyújt az e-mailekhez, amelyeket a Gmail felhasználói kapnak, valamint javítja a felhasználói élményt azzal, hogy segít megkülönböztetni a valódi és a csalók üzeneteit. A kék pipa segítségével az emberek könnyebben azonosíthatják a megbízható forrásokat, és a szervezetek is kihasználhatják márkájuk hitelességét.

Ez a lépés ismét azt mutatja, hogy a Google továbbra is erőfeszítéseket tesz a felhasználói biztonság növelése érdekében. Az olyan funkciók, mint a BIMI, jelentősen javíthatják a levelezés biztonságát, és segítenek a felhasználóknak azonosítani a spam-et és az ál-küldőket.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?