You are currently viewing A New York polgármesterének furcsa kérése, AirTag-gel a kocsitolvajok ellen?

A New York polgármesterének furcsa kérése, AirTag-gel a kocsitolvajok ellen?

Hirdetések

Az AirTag használatára kéri a lakosságot az autólopások elleni küzdelemben Eric Adams, New York City polgármestere. A polgármester vasárnap tette meg a felhívást, mondván, hogy a kis, pénzérméhez hasonló nyomkövető eszközök segíthetik a rendőrséget az ellopott autók visszaszerzésében.

Az AirTag-eket fel lehet szerelni vagy el lehet rejtetni egy járműben, és Bluetooth technológiát használnak, hogy jelet küldjenek, amelyet más Apple eszközök érzékelnek. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kövessék az AirTag helyét a Find My alkalmazásban.

Hirdetések

Adams azt mondta, hogy egy New York-i nonprofit szervezet 500 AirTag-et adományozott a városnak, amelyeket ingyen juttatnak el a lakosokhoz. Hozzátette, hogy a NYPD dolgozik egy terven, hogy könnyebbé tegye a lakosok számára az AirTag beszerzését.

Hirdetések

Az autólopások száma az elmúlt hónapokban nagyon megnőtt New York City-ben. Januárban több mint 1000 autólopást jelentettek, ami 10%-kal több, mint az előző év azonos időszakában.

Adams azt mondta, hogy reméli, hogy az AirTag-ek használatával a város visszaszoríthatja az autólopásokat és megkönnyítheti a lakosok ellopott autóinak visszaszerzését.

Ashley Capoot a CNBC-nek nyilatkozva azt mondta: “Ez egy nagyon lenyűgöző találmány.” A New York City-i Rendőrség vasárnap közzétett egy videót, amely bemutatja, hogy hogyan lehet az AirTag-eket használni a járművek védelmére. Jeffrey Maddrey, a rendőrség vezetője, azt írta egy tweetben, hogy a “21. század a 21. századi rendőrségi munkát kívánja.”

“Az AirTag-ek az autódban segítenek visszaszerezni azt, ha ellopják. Drónjainkat, a StarChase technológiánkat és a jó öreg rendőri munkánkat használjuk, hogy biztonságosan visszaszerezzük az ellopott autódat. Segíts nekünk, segíts magadon, szerezz be egy AirTag-et.” – írta a NYPD tweetjében.

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: Pexels, Matthis Volquardsen

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?