You are currently viewing A ChatGPT újra elérhető Olaszországban

A ChatGPT újra elérhető Olaszországban

Hirdetések

Milliók használják a ChatGPT chatbotot, amióta az 2022 novemberében elindult. Az mesterséges intelligencián alapuló chatbot természetes emberi nyelven válaszolhat kérdésekre és utánozhat más írási stílusokat is. Azonban április elején az olasz adatvédelmi hatóság, a Garante, az adatvédelmi aggályok miatt betiltotta a chatbot használatát.

Az OpenAI, a ChatGPT fejlesztője most bejelentette, hogy az olaszországi hozzáférés visszaállt a chatbothoz. A Microsoft által támogatott cég azt mondta, hogy sikeresen “kezelték vagy tisztázták” a felmerült problémákat. Az OpenAI elmondta, hogy mostantól az adatvédelmi irányelveiket az emberek számára elérhetővé teszik a ChatGPT regisztráció előtt.

Hirdetések

Emellett új eszközt biztosítottak az olasz felhasználók életkorának ellenőrzésére a regisztráció során, mivel a Garante azt állította, hogy az OpenAI nem ellenőrizte megfelelően a ChatGPT felhasználóinak életkorát, akiknek 13 éves vagy annál idősebbnek kell lenniük.

Hirdetések

Az OpenAI azt is elmagyarázta, hogy új űrlapot biztosítanak az Európai Unió felhasználóinak a személyes adatok használatára vonatkozó tiltakozási joguk érvényesítéséhez. A Garante azt mondta a BBC-nek, hogy “üdvözli az OpenAI által végrehajtott intézkedéseket”, de további megfelelőséget követel. Különösen arról szóltak, hogy szükség van “az életkor ellenőrzési rendszer bevezetésére és az információs kampány tervezésére és lebonyolítására, amely tájékoztatja az olaszokat arról, hogy mi történt, valamint az ő személyes adataik feldolgozásának elutasítására vonatkozó jogukról.”

A Garante azt mondta, hogy továbbra is folytatja a “tényfeltáró tevékenységeket az OpenAI-al kapcsolatban az Európai Adatvédelmi Testület által felállított ad-hoc munkacsoport keretében”.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?