You are currently viewing Hamarosan filmeket is készíthet majd az AI – állítja a Bosszúállók rendezője

Hamarosan filmeket is készíthet majd az AI – állítja a Bosszúállók rendezője

Hirdetések

A Sands Nemzetközi Filmfesztiválon Skóciában, St. Andrews-ban Steve Weintraub lehetőséget kapott arra, hogy moderáljon egy beszélgetést Joe Russo-val (Az Bosszúállók: Végjáték egyik társrendezője) és Donald Mustard-dal, az Epic Games Kreatív Igazgatójával. A beszélgetés középpontjában a kortárs történetmesélés, a játékipar és a jövőbeli lehetőségek álltak, azaz minden, ami videojátékokkal, filmekkel és televízióval kapcsolatos.

Russo szerint hamarosan az AI felülírja a filmkészítést

Ez egy olyan kérdés, ami megdöbbentő, igaz? Már beszéltünk arról, hogy hogyan lehet felhasználni, és azt mondhatom, hogy a Z generáció rendkívül egyedi, mert ők az első olyan generáció, akiknek az elmúlt 100-150 évben nem inkrementális, hanem exponenciális technológiai fejlődésük volt. Ezért a technológia most már valóban fontos tényezővé válhat az életünkben, mert a Z generáció elfogadta, felnőtt vele, megérti és tudja használni. Ez fontos, nem igaz? Nem vagyunk olyan világban, ahol az unokád nem tud e-maileket küldeni. Most már az egész generációnak van gyakorlata ebben, és nem is fél tőle.

Ezzel az új technológiával nyilvánvalóan lehetőség nyílik a történetmesélés megváltoztatására. Például állandóan változó történetet lehet alkotni, vagy játékban, filmben vagy tévéműsorban. Bejöhetsz a házadba, és elmondhatod az AI-nak az online platformodon: „Szeretnék egy filmet, amiben az én fotorealisztikus avatárom és Marilyn Monroe fotorealisztikus avatára szerepel. Legyen az egy romantikus vígjáték, mert rossz napom volt.” Az AI pedig egy olyan történetet készít, amelynek a dialógusa az én hangomhoz hasonlóan hangzik. Egyszóval, személyre lehet szabni a saját történetedet.

Hirdetések

Ez az egyik dolog, amit tenni lehet, de közösségi szinten a játékok világát is szintén személyre lehet szabni. Azáltal, hogy okos döntéseket hoz a játékban szereplő karakterekkel kapcsolatban. Az AI meg tudja tanulni a játékstílusodat, és nehezebbé vagy könnyebbé teheti, és személyre szabhatja a történetet. Például ha azt szeretnéd, hogy a Fortnite horror játék legyen, akkor az AI-től kérheted, hogy növelje a horror elemeket. Így a játékélményt máris személyre szabhatod.

Hirdetések

Úgy gondolom, hogy ez az, amerre haladunk. Nem tudom, mennyire gyorsan érünk oda, de ez az irány.

További elemek az interjúból

Weintraub: Azért meg kell jegyeznem, hogy bár nyilvánvalóan izgalmasnak találjátok ezt a technológiát, én inkább a rossz szándékú személyek perspektívájából gondolok rá, és arra, hogy hol vannak a korlátok? Mert jelenleg úgy tűnik, hogy nincsenek korlátok, amelyek megakadályozhatnák, hogy bizonyos emberek tönkretegyék mások életét.

RUSSO: Bizonyára a kezdeti szakaszban ez egy kritikus kérdés. Néhány AI-cég igazgatótanácsában vagyok, és a tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy vannak AI-cégek, amelyek AI-t fejlesztenek annak érdekében, hogy megvédjenek minket az AI-tól. Sajnos, ebben a világban vagyunk, és szükség lesz AI-re az életedben, mert akár tetszik nekünk, akár nem, olyan emberek is fejleszthetik az AI-t, akik nem barátságosak velünk szemben. Tehát, ez a jövőnk. A kérdés az, hogy hogyan védjük magunkat abban a jövőben?

Weintraub: Mennyi időre van szükség szerinted, amíg az AI képes lesz valóban elkészíteni egy olyan filmet, amire azt mondod, hogy “várj csak, ez AI által készült, és ez egy film?” – nyilvánvalóan tippelés, de hány év múlva történhet meg ez?

RUSSO: Talán két év?

Ha kíváncsi vagy a teljes interjúra, azt itt elolvashatod a Collider angol nyelvű weboldalán.

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: Avel Chuklanov on Unsplash

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?