You are currently viewing Bill Gates szerint 18 hónapon belül az AI chatbotok segíthetik az amerikai diákokat írásban és olvasásban

Bill Gates szerint 18 hónapon belül az AI chatbotok segíthetik az amerikai diákokat írásban és olvasásban

Hirdetések

Hamarosan az AI chatbotok taníthatják, korrepetálhatják a diákokat nem csak Amerikában, de akár már Magyarországon is. Szerencsére ezek a mesterséges intelligenciával ellátott chatbotok, mint az OpenAI ChatGPT-je, vagy a Google Bard megtaníthatják a diákokat a jobb íráskészségre.

A napokban Bill Gates az ASU+GSV Summit előadója volt, ahol az idei év legforróbb témája, a mesterséges intelligencia volt.

Hirdetések

ASU+GSV Summit, Bill Gates

Történelmileg az írásbeli készségek oktatása rendkívül nehéz feladatnak bizonyult a számítógépek számára, állapította meg Gates. Amikor a tanárok visszajelzést adnak az esszékre, olyan jellemzőket keresnek, mint a narratív szerkezet és a próza világossága – egy “magas kognitív gyakorlat”, amelyet a fejlesztők számára “nehezen” lehet kód formájában reprodukálni, mondta. Azonban az AI chatbotok képessége, hogy felismerjék és újraalkossák az emberihez hasonló nyelvet, megváltoztatja ezt a dinamikát, állítják a támogatók…

Hirdetések

Az AI technológiának javulnia kell az emberi nyelv olvasásában és újrateremtésében ahhoz, hogy jobban motiválhassa a diákokat, mielőtt életképes oktatóvá válhat, mondta Gates… Ez eltarthat egy ideig, ám Bill Gates biztos benne, hogy a technológia javulni fog, amire akár két éven belül sor kerülhet. Ekkor segíthet abban, hogy a magánoktatást szélesebb körben elérhetővé tegye azok számára, akik máskülönben nem engedhetik meg maguknak…

“Ez kiegyenlítően fog hatni” – mondta. “Mivel a legtöbb diák számára túl drága egy oktatóhoz hozzáférni – különösen ahhoz, hogy az oktató alkalmazkodjon és emlékezzen mindarra, amit tettünk, és áttekintse teljes munkánk egészét.”

Már most is nagyon “okosak” a chatbotok

A hírekben már többször találkozhattunk azzal, hogy egyes diákok az egyetemi esszéjükre használják a ChatGPT-t, vagy hogy az képes volt letenni orvosi diplomát. Mások arra használják ezt az új technológiát, hogy például bírságokat ússzanak meg. Egy biztos, hogy ennek a technológiának a fejlődésével egy új szuperképességre tehet szert a felhasználó, hiszen nagyon gyorsan új képességeket sajátíthat el segítségével.

További hírek:

Borítókép forrás: YouTube

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?