You are currently viewing 300 millió dolláros büntetést kapott a Huawei beszállítója

300 millió dolláros büntetést kapott a Huawei beszállítója

Hirdetések

Az amerikai hatóságok 300 millió dolláros (241 millió fontos) büntetést róttak ki a Seagate technológiai vállalatra az exportellenőrzések megsértése miatt. A vád szerint a Seagate több mint 1,1 milliárd dollár értékben szállított árut a Huawei-nek az exportellenőrzések bevezetése után.

Az Egyesült Államok kormánya a Kínának értékesített kifinomult technológiai eszközök értékesítésének megakadályozására törekszik, mert azokat állítólag a kínai hadsereg is felhasználhatja. A Seagate 7,4 millió meghajtót szállított a Huawei-nek, még azután is, hogy az amerikai kormányzat a Donald Trump korábbi elnök vezette adminisztrációja bevezette az exportellenőrzéseket, és így a Huawei-t az Entitáslistára helyezte.

Hirdetések

A büntetést öt éven keresztül negyedévente 15 millió dollárban fizeti ki a Seagate. Az Egyesült Államok továbbra is erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megakadályozza a kifinomult technológiák, például az előrehaladott számítógépes chipek értékesítését Kínának.

Hirdetések

A Huawei 2019-ben az amerikai kereskedelmi korlátozások listájára került, az Egyesült Államok kormányzata Washington erőfeszítéseinek részeként az amerikai áruk értékesítésének csökkentése érdekében. Az amerikai hatóságok azt állítják, hogy a technológiát a kínai hadsereg használhatja emberi jogi visszaélések támogatására, vagy más módon veszélyeztetheti az amerikai nemzetbiztonságot.

A Seagate büntetése az amerikai kormányzat azon erőfeszítéseinek része, hogy megakadályozza, hogy az amerikai technológiai vállalatok olyan eszközöket értékesítsenek Kínának, amelyeket a kínai hadsereg felhasználhat az amerikai nemzetbiztonság ellen. Az exportellenőrzések bevezetése óta a Huawei két fő merevlemez beszállítója is leállította a vállalatnak történő exportálást a szabályoknak megfelelően.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?