You are currently viewing Google DeepMind: Megkezdődik az AI fejlesztés új korszaka

Google DeepMind: Megkezdődik az AI fejlesztés új korszaka

Hirdetések

A DeepMind, a 2014-ben az Alphabet által felvásárolt mesterséges intelligencia vállalat összeolvad a Google Brain csapatával, és így létrejön a Google DeepMind – írja a The Verge. Az Alphabet és a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai által megosztott posztban elmondta, hogy az egyesült csoportok “jelentősen felgyorsítják a fejlődésünket az AI területén“.

A DeepMind jelenlegi vezérigazgatója, Demis Hassabis az új cég vezetőjeként folytatja, ahol Pichai szerint “felelősségteljes és képzett általános AI rendszerek fejlesztését irányítja majd”. Eközben Jeff Dean, a Google korábbi vezérigazgató-helyettese, a Google Research és a Google DeepMind fő tudományos tanácsadója lesz.

Hirdetések

A DeepMind és a Google álláspontjai már korábban ütköztek egymással. 2021-ben a DeepMind állítólag elvesztette hosszú éveken át tartó igényét arra, hogy nagyobb függetlenséget kapjon a Google-től, miközben a tech óriás kereskedelmi szempontból is szerette volna felhasználni a munkát. Azonban, ahogy a Google egyre jobban belemerül az AI iparágba, valószínűleg össze akarja vonni kutatási csapatait, hogy erősebbé tegye erőfeszítéseit.

Márciusban a Google korai hozzáférést biztosított az új ChatGPT és Bing Chat riválisához, a Bardhoz. Ez azonban meglehetősen furcsa és gyakran nem szerepelt olyan jól a tesztekben, amiket az indulása után röviddel futtattak rajta. Habár Pichai ígéretet tett a frissítésekre, a Google dolgozói állítólag kritizálták a terméket még az indulás előtt, és arra biztatták a vezetést, hogy ne adja ki azt.

Hirdetések

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: DeepMind

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?