You are currently viewing Kivonulna az Oppo és a OnePlus Európából?

Kivonulna az Oppo és a OnePlus Európából?

Hirdetések

A szöveg szerint több forrás is arról számolt be, hogy a OnePlus és az Oppo úgy döntött, kilépnek az európai és az Egyesült Királysági piacról. A két cég állítólag először Franciaországból, Németországból, Hollandiából és az Egyesült Királyságból vonulna vissza, a tervezett időpont pedig 2023 közepén lenne. Azonban az Oppo és a OnePlus hivatalos állásfoglalásaik szerint ez másképp van.

Az előző héten az Oppo bemutatta a Find X6 és a Find X6 Pro két csúcskategóriás Android okostelefont, amelyeket még nem jelentettek be Kínán kívül, bár sok nyugati tech YouTuber és média már hozzáférhetett a Find X6 Pro-hoz. A kiadás előtt a szivárogtatók azt állították, hogy az Oppo nem tervezi a Find X6 Pro globális piacra hozatalát, ami igaz a Find N2-re is. Habár az eredeti Find N kizárólag Kínában érhető el, az Oppo továbbra is globálisan kínálja a Find X5 Pro-t.

Hirdetések

Ezért úgy tűnt, hogy az Oppo csökkentheti globális működését, ami talán nem meglepő, figyelembe véve a közel kapcsolatát a OnePlus-szal és az eszközeik közötti hasonlóságokat. Valójában @snoopytech állította, hogy mindkét cég hamarosan kivonul Franciaországból, Németországból és az Egyesült Királyságból, a 36kr-ra hivatkozva. A szivárogtató hozzátette, hogy ez az “operáció 2023 közepén kezdődik”, valószínűleg az értékesítési visszaesés miatt, és néhány alkalmazottat hagy azzal a feladattal, hogy az alapvető működést fenntartsa.

Hirdetések

 

Közben Max Jambor hasonló információkról számolt be, amelyek a holland piacra is vonatkoznának. Érdemes megjegyezni, hogy az Oppo és a OnePlus néhány hónappal ezelőtt felfüggesztette az okostelefonok értékesítését Németországban, miután egy szabadalmi vita miatt vesztett a Nokia ellen. Habár mindkettő továbbra is értékesít kiegészítőket, tableteket és audio eszközöket, a OnePlus 10 Pro és más korábbi okostelefonok elkerülték az értékesítési listákat.

Tagadják a híreket

Azonban az Oppo és a OnePlus hevesen tagadta ezeket az állításokat. Adam Conway-től, az XDA Developers újságírójától és Jon Porter-től, a Verge munkatársától származó idézetekben a vállalatok kijelentették:

“A OnePlus nem hagyja el Európát és az Egyesült Királyságot, stabil működést biztosít a helyi piacokon. A OnePlus továbbra is beruház Európába és innovatív termékeket és megoldásokat kínál a felhasználóinak.”
“Az Oppo és a OnePlus elkötelezett az összes meglévő európai piac iránt. Nagyszerű kezdése volt 2023-nak az Európában történt sikeres termékbevezetésekkel, és a következő évre tervezett termékekkel. Mint mindig, az Oppo és a OnePlus továbbra is innovatív termékeket és legjobb osztályú szolgáltatást kínál a felhasználóknak a jövőben.”

Ezután Roland Quandt világossá tette, hogy mi történhet az Oppo és a OnePlus európai műveleteivel a jövőben. A Twitteren írva a szivárogtató azt állítja, hogy az Oppo “június végéig lezárja német csapatát”. Úgy tűnik tehát, hogy az Oppo, és ezen keresztül a OnePlus, nem tudta megoldani szabadalmi vitáját a Nokia-val. Quandt azonban hangsúlyozza, hogy a változás nem feltétlenül érinti az Oppo európai csapatát, amely szintén Németországban székel.

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: Oppo

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?