You are currently viewing A Lenovo bedobta a törölközőt a mobilpiacon

A Lenovo bedobta a törölközőt a mobilpiacon

Hirdetések

A Lenovo megerősítette azokat a pletykákat, hogy bezárja játékos telefon üzletágát. Egy Android Authority-nek adott nyilatkozatban a cég azt mondta, hogy a Legion játékos telefon üzletág bezárása része a cég “játék portfóliójának összevonásához kapcsolódó” átalakulásnak.

Az Android Authority szerint egy Lenovo szóvivő megerősítette a következőket:

“A Lenovo megszünteti Android-alapú Legion mobiljátékos telefonjait, mint része a szélesebb körű üzleti átalakulásnak és a játékos portfólió összevonásának. A Lenovo vezető szerepet tölt be a játékeszközök és megoldások terén, és elkötelezett az iránt, hogy előmozdítsa a játék kategóriát formafaktorokon át, valamint fókuszáljon arra, ahol a legtöbb értéket tudja nyújtani a globális játékos közösség számára.”

Ez a hír nem meglepő, figyelembe véve, hogy a Lenovo viszonylag alacsony piaci részesedéssel rendelkezik a smartphone-iparban. A játékos telefonok különösen drágák gyártás szempontjából, mivel a legújabb és legjobb hardverekkel kell rendelkezniük ahhoz, hogy vonzóak legyenek az olyan közönség számára, amely a legjobbat várja el a telefonjától. Ezen felül a játékos telefonok általában egyedi funkciókkal rendelkeznek, hogy kiemelkedjenek, például RGB-világítással vagy hűtőventillátorral.

Hirdetések

Mindez általában magas minőségű tokban van csomagolva, és egy szűk piacra, azaz a smartphone játékosokra van szánva. Emellett a játékos telefonok (különösen azok, amelyek Kínából származnak) vékony profitmargóval kerülnek értékesítésre, hogy minél többet megragadjanak ebből a piacból.

Hirdetések

Az általános üzleti tevékenység nehéz kezelni, és mivel valószínűleg kevés pénzt lehet keresni a hagyományos smartphone értékesítésekhez képest, nem meglepő, hogy a Lenovo kilép az üzletből.

Alig van olyan cég, amely továbbra is játékos telefonokat gyárt. Az ebben a részpiacban vezető cég kétségtelenül az Asus, amelynek ROG Phone 7 modellje április 13-án kerül piacra.

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: Lenovo

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?