You are currently viewing A Call of Duty miatt megy perre az FTC a Microsoft-tal, és az Activision Blizzard-dal

A Call of Duty miatt megy perre az FTC a Microsoft-tal, és az Activision Blizzard-dal

Hirdetések

Tegnap este hatalmas botrány kerekedett a Call of Duty játék miatt. Az amerikai FTC (azaz a szövetségi kereskedelmi bizottság) perre megy a Microsfot-tal blokkolva az Activision Blizzard-dal kapcsolatos felvásárlását. A 69 milliárd dolláros üzlet mögött állítólag a Call of Duty, és a Microsoft korábban mutatott magatartása áll.

Miért perel a Kereskedelmi Bizottság?

A december 8-i sajtóközleményükből kiderül, hogy a Microsoft magatartása áll főleg a háttérben. Attól tart ugyanis a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, hogy a Microsoft önkényesen a versenytársakat kizárva kizárólagos tulajdonjogot szerezne a Call of Duty felett.

Hirdetések

A Microsoft az Xbox játékkonzoljaival elnyomná a versenytársakat az exkluzív tartalom miatt, ezáltal kizárva őket a piacról. Ez természetesen szembe megy az igazságos versenyszellemmel, így egyrészt érthető az FTC pere.

Hirdetések

A Microsoft korábbi magatartása okozta ezt? A sajtóközleményből továbbá kiderül, hogy nem ez volt az első ilyen húzása a Microsoftnak, mert az olyan játékokat, mint a Starfield és a Redfall is végül exkluzív Xbox játék lett.

Az Activision Blizzard próbál pozitív maradni

A felvásárolni kívánt játékgyártó igyekszik pozitív maradni az üggyel kapcsolatban, a blogbejegyzésükből egy érdekes mondat.

Tényleg azt gondolják az emberek, hogy a Microsoft – a világ egyik legelismertebb vállalata – kockára tenné hírnevét és kapcsolatait, hogy megszegje a szavát?

Hirdetések

A Microsoft éppen ezen a héten jelentett be egy 10 éves kötelezettségvállalást, hogy a Call of Duty-t a Nintendo platformokra is eljuttatja, így több választási lehetőséget biztosítva a játékosoknak. Továbbá a Stream szolgáltatóval is új szerződést kötött.

Brad Smith, a Microsoft elnöke pedig a december 7-i tweetjében megírta, hogy szívesen leülnek a Sony-val is tárgyalni, és készek egy 10 éves szerződést aláírni azért, hogy a PlayStation-ökön is elérhetőek legyenek a játékaik.

A játékipar tehát így “tiltakozik” a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság akciója ellen, és bizonyítanák, hogy ez a felvásárlás csak növelné a piacot, nem pedig csökkentené.

call of duty warzone 2

Futballsztárok a Call of Duty-ban

Ha még nem láttad a Call of Duty: Modern Warfare II & Warzone 2.0 játékbemutatóját, akkor nézd meg ezt a videót. A brazil csillag Neymar mellett a francia válogatott Paul Pogba, és az argentin Leo Messi is harcba száll. Talán a foci vb után új karrierbe kezdenek?

Ez is érdekelhet:

Borítókép forrás: Activision Blizzard

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?