You are currently viewing Heti telefonos hírek – 1

Heti telefonos hírek – 1

Hirdetések

A mai nap útjára indul a Heti telefonos hírek rovat, amelyben pár érdekes hírt igyekszünk összegyúrni, így azok is tájékozottak lehetnek, akiknek nincs elég idejük több forrásból tájékozódni.

Az Apple beadta a derekát – Jön az USB – C

A hét egyik fő híre volt, hogy az Apple “engedelmeskedik” az EU új törvényének, és a következő iPhone-ok már valószínűleg az USB – C szabványú töltővel érkeznek majd.

Hirdetések

Craig Federighi és Greg Josiak voltak a Wall Street Journal vendégei, amelyről egy fél órás videó is elérhető. Joswiak a WSJ újságíró kérdésére reagálva elárulta, hogy nincs más választásuk.

Hirdetések

Eleinte méltatta a saját Lightning csatlakozóit, hiszen azoknak legalább a nevük “menőbb”. A következő iPhone-ok már valószínűleg az új EU szabvány szerint lesznek piacra dobva Európában. Ti várjátok már?

Karbantartási üzemmóddal rukkol elő a Samsung

Az Origo híre szerint a dél-koreai cég bejelentette, hogy globálisan is elérhetővé teszi a karbantartási üzemmódot. Így ha szervizbe kellene vinned a készüléked, akkor ezzel az üzemmóddal elrejtheted a fotókat és egyéb adatok.

Egyenlőre még csak az Android 13 és a OneUI 5.0-tól lesz elérhető ez az üzemmód, és szakaszosan fogják majd aktiválni a készülékeken. Első körben a Galaxy S21 és az S22-es modellek kapják meg ezt a funkciót.

Ezt a Beállítások → Akku-és eszközkarbantartó menüben lehet majd aktiválni. Ujjlenyomatos hitelesítés és újraindítás után úgy fog kinézni a készülékünk, mintha gyári resetet kapott volna.

A visszaállításhoz pedig ismételten ujjlenyomatos hitelesítés és újraindítás kell majd. Ez egészen jól hangzik, bár ha törött a kijelző, akkor ez elég nehézkes manőver lehet.

Hirdetések

Jön a 16 hüvelykes iPad?

Egyes információk szerint az Apple újabb iPad méreteken gondolkodik. Vajon ez válaszként érkezik-e a Samsung Tab S8 Ultra 14,6 hüvelykes tabletre, vagy pedig egy új célcsoportot igyekszik vele megcélozni az Apple egyenlőre kérdéses.

Galaxy Tab S8 Ultra

forrás: NotebookCheck.net

A források szerint az Apple a művészeket és az egyéb kreatív területen mozgó felhasználókat szeretné ezzel elérni, így talán sokkal könnyebb is lehet nagyobb design munkákat megrajzolni a kijelzőn. Nyílt célja továbbá, hogy elmossa a MacBook-ok és az iPadok közti határt. Így talán egy bivalyerős készüléket kaphatunk minimális súllyal.

Bár már a MacBook Air M1-es is “pihekönnyű”.

Játssz Doom-ot a böngésződből!

Igen, jól olvastad! Elérhetővé vált gyerekkorunk ősjátéka a Doom. Bár a grafika már bántja a szemet, mégis sok szép emléket csalogat elő több PC játékosból. A Wadcmd.com oldalra lépve kattints a Phase 1-ra ahol ingyenesen játszható.

doom 1

A következő képernyőn kiválaszthatod melyik pályán akarsz játszani és hogy milyen nehézségi fokozaton. Plusz érdemes megnézni a többi beállítást is, főleg ha már régen nem játszottál vele.

doom pályaválasztás

És már mehet is a játék!

Reméljük hasznosnak találtátok az első Heti Telefonos hírek rovatot. Hamarosan folytatjuk!

Egyéb cikkek:

Borítókép forrás: 9to5Mac

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?