You are currently viewing Műanyagmentes július 2020. Milyen volt?

Műanyagmentes július 2020. Milyen volt?

Hirdetések

Nem az a lényeg, hogy mikor érkezel meg a buliba, hanem az, hogy megérkezel. Szokták mondani a barátok. Ám ez igaz az élet más területén is, legyen az akár a környezetvédelem. Egy 2011-ben indult Ausztrál kezdeményezés szerint szenteljük a júliust a műanyagok elleni harcnak. A Plastic Free July kihívás szerint egy hónapig próbáljunk meg környezettudatosabban élni. Figyeljünk oda, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, minél kevesebb műanyagot használjunk fel. Ez néha elég nehéz feladatnak tűnik, már csak a beidegződött szokások miatt is, de egy pár nap “gyakorlás” után azért bele lehet jönni.

Magyarországon is egyre elterjedtebb kezd lenni a termékek csomagolásmentes értékesítése. Több helyi pékség, vagy zöldséges is felcseréli a nejlonzacskót papír zacskóra, ami sokkal környezetbarátabb, de akár magunkkal is vihetünk ételtárolót, hogy abban vigyük haza a gyümölcsöt, zöldséget.

Hirdetések

Miben tud segíteni vagy mit tud tenni egy telefonos kiegészítőket forgalmazó vállalkozás, vállalkozó? A legkézenfekvőbb lépésnek nálunk a PhoneBazisnál a csomagolóanyag választása volt. Vásárlóink felfigyelhettek arra, hogy megújult borítékban kapták kézbe a csomagjaikat. Igyekeztünk újrahasznosított kartonborítékot biztosítani minden feladott telefontokhoz. 

Hirdetések
PhoneBazis bio tok karton borítékban
Zero waste telefontok

Az újrahasznosítás az utóbbi években egyre nagyobb teret nyer a telefontokok körében is. Felfigyeltünk, hogy a vásárlóink körében is egyre fontosabb a környezettudatosság. A hagyományos műanyag vagy bőr telefontokok mellett már egyre többen keresik a komposztálható telefontokjainkat is. Ha esetleg téged is érdekel, akkor itt megtekintheted a Zero Waste telefontokjainkat

Miben tér el a komposztálható telefontok a többi telefontoktól?

Elsőre egy kicsit furcsán hangzik a komposztálhatóság és a telefontok egy mondatban, de ne ilyedjünk meg. A fő lényege az egésznek csupán az, hogy miután elhasználódott a telefontok akkor ezt nyugodtan eláshatod a kertben is, vagy beteheted a komposzt közé. Ezzel mindenki jól jár, hiszen csökken az emberiség ökológiai lábnyoma.

Műanyagmentes mindennapok

Összeszedtünk nektek pár érdekes cikket, ahol a mindennapi élethez kaphattok pár érdekes tanácsot, hogy hogyan tudjuk leszorítani az eldobható műanyag használatot. 

Kezdeti lépések lehetnek a következők:

  • Vigyünk magunkkal vásárláshoz szatyrot, zacskót
  • Válasszunk csomagolásmentes terméket
  • Válasszunk üveges vagy papír csomogolóanyagú terméket

Ha kedved van olvasd el a teljes cikket a Zöldnek lenni jó blogjából: Műanyagmentes július. Valamint további 32 tippet olvashattok még az Ecolife blogjából: Újra indul a műanyagmentes július

Egy azonban biztos: ezt a kezdeményezést egyre többen fogják követni, amely végül nem csak egy hónapig fog tartani, hanem akár az egész életünket megváltoztathatja. 

Olvass további 10 tippet a PhoneBazistól műanyagmentes júliusról. Reméljük hasznosnak találtad a cikkünket.

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.